کم شنوایی هر فردی میتواند علتهای مختلفی داشته باشد. متاسفانه هرچه توانایی شنوایی فرد کمتر باشد مشکلات بیشتری در انتظار آن فرد خواهد بود. طبق تحقیقات به وجود آمده نزدیک به هشتصد میلیون نفر در سرار دنیا مشکل شنوایی دارند.
دلیل اینکه گوش شما کم شنوا شده میتواند نشانه دیگری به غیر از از کار افتادن گوش شما داشته باشد. قبل از گرفتن هر تصمیمی حتما با پزشک مشورت کنید.
داشتن یک روش زندگی نادرست میتواند موجب بروز اختلال در شنوایی شما شود. عواملی مانند قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، سیگار کشیدن و بالا رفتن سن فرد موجب کم شنوایی خواهد شد.
چه عواملی باعث کم شنوایی میشوند؟
موارد مختلفی میتوانند برروی کمشنوایی تاثیرگذار باشند که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد:
وجود تومور موجب مشکلات شنوایی میشود
وجود تومور در سر میتواند باعث اختلالات در شنوایی شود. تومور در طول متصل کننده گوش به مغز مشکلات متعددی میتواند برای شنوایی ایجاد کند. البته وجود این نوع تومور در بدن انسان باعث از دست رفتن شنوایی یکی از گوشها خواهد شد. این نوع تومور همراه با کم شنوایی و سرگیجه خواهد بود.
دیابت میتواند حس شنوایی را تحت تاثیر قرار دهد
کسانی که دیابت دارند احتمال از دست رفتن شنواییشان دو برابر افراد عادی است. علت این امر نیز تاکنون برای محققان پنهان مانده است. البته باید در نظر داشت در صورت کنترل قند خون میتوان از این مشکل جلوگیری کرد.
مراقب وارد شدن ضربه به ناحیه گوش باشید

ضربه خوردن به گوش باعث کم شنوایی میشود
یک ضربه محکم به گوش شما میتواند موجب آسیب جدی به شنوایی شما وارد کند و دچار کم شنوایی شوید. اگر ضربه بسیار شدید باشد میتواند باعث پاره شدن پرده گوش شما شود. همینطور ضربه به سر اگر بسیار محکم باشد باعث تخلیه مایع در گوش شده و شنوایی کامل از بین میرود.
از صداهای بلند دوری کنید
اگر شما جزو آن دسته از افرادی باشید که به کنسرت رفتهاند، قطعا متوجه گرفتگی گوشتان شدهاید. صدای بلند باعث فشار برروی گوش میشود. صدای بلند در هر فضایی باعث شنیدن صدای زنگ در گوشتان میشود. این امر موجب آسیب رسیدن به سلولهای درونی گوش میشود.
ممکن است بعد از چند روزی همه چیز به حالت قبل برگردد اما آسیبهای وارد شده به گوش شما جبران ناپذیر هستند. تا حد امکان از حضور در مکانهای پر سر و صدا خودداری کنید زیرا که صدای بلند کم شنوایی را برای شما به همراه خواهد داشت.
البته این نکته را خدمت شما اعلام کنیم که بر فرض مثال یک کنسرت پر سر و صدا شما را یک شبه کم شنوا نخواهد کرد. بالا بردن صدای موسیقی هنگامی که هندزفری در گوش خود دارید، موسیقی بسیار بلندی که در باشگاههای ورزشی پخش میشود همه عواملی بر آسیب دیدن به گوش شما میتوانند باشند.
استفاده از برخی داروها باعث بروز کم شنوایی میشود
یکی از عوامل دیگری که برروی شنوایی شما میتواند تاثیر بگذارد داروها هستند. این داروها اغلب جزو آن دسته از داروهایی هستند که بیماران سرطانی استفاده میکنند. دسته دیگر این داروها، داروهایی هستند که از عفونتهای تهاجمی جلوگیری میکنند.
قبل از قطع این داروها به این نکته توجه کنید که نخوردن آنها باعث مشکلات جدی تری برای شما خواهد شد. حتما با پزشک خود مشورت کنید.
حساسیت شنوایی نیز از دیگر دلایل میتواند باشد
طبق مطالعات انجام شده از هر 50 هزار نفر یک نفر حساسیت شنوایی دارد! به این حساسیت شنوایی، پرشنوایی نیز میگویند. این افراد حتی باز و یا بسته شدن درب اتاق، باز کردن شیر آب و حتی صدای تایپ کیبورد برایشان بسیار آزاردهنده است. صدا در مغز این افراد به درستی دریافت نمیشود.
عفونت گوش را دست کم نگیرید

از گوش خود در برابر آلودگیها مراقبت کنید
عفونت و چرک گوش عواملی هستند که موجب کم شدن شنوایی میشوند. اما جای نگرانی نیست چون قابل درمان و پیشگیری هستند. گوش همهی افراد خود به خود چرک (موم) تولید میکند. در بدن برخی افراد این ماده بیشتر ترشح میشود. گاهی این عفونتها به علت خارش گوش نیز هستند، یعنی با خاراندن گوش، این ناحیه تحریک شده و باعث عفونت میشود.
جرم و چرک بیش از حد گوش میتواند موجب کم شنوایی و از دست رفتن شنوایی شما شود. در صورت بروز چنین مشکلی حتما به پزشک خود مراجع کنید. زیرا تلاش برای پاک کردن جرم داخل گوش به وسیله خودتان میتواند بدتر موجب انباشه شدن موم گوش شود. و آسیبهای بیشتری به گوش شما وارد کند.
کلسترول بالا ممکن است خطرآفرین باشد
کلسترول بالا و بیماریهای قلبی باعث میشوند گردش خون به درستی در بدن صورت نگیرد. هنگامی که خون به خوبی در بدن گردش نداشته باشد میتواند برروی توانایی شنیدن شما نیز اثر بگذارد.
جمعبندی
طبق عوامل مختلفی که بررسی کردیم کم شنوایی شما ممکن است دلایل گوناگونی داشته باشد. حتما در صورت بروز هرگونه مشکلی به پزشک مراجعه کنید. تا حد امکان از حضور در فضاهای پر سر و صدا خودداری کنید. به سلامت بدن خود نیز بسیار توجه کنید تا همیشه از هر آسیبی دور باشید. معمولا برای حل مشکلات کم شنوایی متخصصان استفاده از سمعک را پیشنهاد میکنند.