راهنمای جامع خرید و استعلام قیمت سمعک
سمعک بسته به قابلیت ها و سطح تکنولوژی به کار رفته در آن انواع مختلفی مثل آنالوگ، دیجیتال، سمعک هوشمند و فراهوشمند دارد. امروزه برندهای گوناگونی از سمعک تولید و وارد بازار می شوند که افراد کم شنوا می توانند بسته به سطح شنوایی خود مدل مناسب سمعک را خریداری کنند.
سمعک چیست؟
سمعک یک دستگاه کوچک الکترونیکی است که برای درمان کم شنوایی به منظور تقویت صدا و شنیدن شدن آن توسط بیمار استفاده می شود. سمعک به عنوان یک دستگاه الکتروتکوستیکی صدا را از محیط اطراف می گیرد و تا حد معینی تقویت می کند و سپس آن را مجرای گوش شخص کم شنوا انتقال می دهد. سمعک ابزاری است که به افراد کم شنوا کمک می کند که صداها را بهتر بشنوند.
معرفی سمعک زیمنس
سمعک هوشمند زیمنس توسط یک شرکت سوئدی به نام سیگنا در حال تولید است. سمعک زیمنس از لحاظ طراحی، تکنولوژی استفاده شده در ساخت آن و سیستم پردازش در انواع متنوعی ساخته می شود. سمعک هوشمند زیمنس در چهار دسته Basic، Essential، Advance و High end تقسیم بندی می شوند و برای رتبه بندی آن ها از با شماره های 1 ، 2 ، 3 ، 5، 7 استفاده می کنند.
سمعک زیمنس از لحاظ شکل ظاهری دارای ویژگی های کاربردی فراوانی است که شامل موارد زیر می باشد.
- نوع سفارشی این سمعک به اسم سمعک نامرئی شناخته می شود.
- سمعک هوشمند زیمنس به شکل سمعک پشت گوشی است.
برخی از مدل های سمعک زیمنس توسط ربات ساخته و به سرعت آماده تحویل می شوند که به آن ها silk گفته می شود. - در سمعک زیمنس به به شمعک های پشت گوشی که شامل سیم بسیار نازک و یک رسیور کوچک است، Pure و Aceفته می شود.
- کوچکترین سمعک پشت گوشی ریک، Ace است که در سمعک زیمنس به آن ها Styletto گفته می شود و دارای طول زیاد و باریک می باشد.
- در سمعک زیمنس انواع مختلف باتری شامل باتری 10 ، باتری 312، باتری 13 و باتری 675 استفاده شده است.
عوامل تاثیرگذار در قیمت سمعک
برای بسیاری از افراد علاوه بر کیفیت سمعک، قیمت سمعک نیز مهم است. برای آگاهی از قیمت بهترین نوع سمعک می توان به سایت های معتبر فروش اینترنتی سمعک مراجعه کرد. مطمئناً قیمت بهترین نوع سمعک به عوامل مهمی بستگی دارد که باید قبل از خرید سمعک در مورد آن ها اطلاعات جامعی بدست آورد.
در حال حاضر تولید انواع مختلفی از سمعک که می توانند قدرت شنوایی افراد را تا سطح بسیار خوبی تقویت کنند وارد بازار شده است. البته دامنه قیمت سمعک بسیار وسیع است و عواملی مانند تکنولوژی به کار رفته در آن ها، کیفیت صدا و اندازه آن ها می تواند روی قیمت سمعک تاثیرگذار باشد. در این بین تکنولوژی استفاده شده برای ساخت سمعک عاملی مهم و اصلی در تعیین قیمت سمعک می باشد.
دقت کنید که قیمت انواع سمعک ها با یکدیگر فرق دارد مثلا قیمت سمعک هوشمند با قیمت سمعک شارژی یا قیمت سمعک جیبی بسیار متفاوت می باشد.
سه سطح تکنولوژی در ساخت سمعک
سه سطح تکنولوژی سمعک شامل پایه، متوسط و فوق العاده برای افراد دارای کمشنوایی ملایم، متوسط و شدید وجود دارد. سمعک دارای سطح پایه برای بهبود شنیدن گفتار در محیط های ساکت کاربرد دارد. سمعک سطح متوسط دارای مدارهای ویژه ای شامل میکروفنهای جهتدار و تکنولوژی بیسیم است که برای بهبود درک گفتار در بیشتر محیط های شنیداری قابل استفاده است. سمعک های سطح فوق العاده می توانند در سخت ترین محیط های شنیداری، صدا را تقویت کرده و به فرد کم شنوا کمک می کنند که با قدرت بالاتری گفتار را درک کرده و کلمات را تشخیص دهد. سمعک های سطح فوق العاده، قابلیت آنالیز با سرعت پردازش بالا و بصورت اتوماتیک را در تمام ۳۶۰ درجه محیط شنیداری اطراف را دارند.
قوانین کاربردی در خرید اینترنتی سمعک
امروزه برای خرید سمعک علاوه بر روش های حضوری و مراجعه به مراکز درمانی و کلینک ها و مطب دکتر می توانید به صورت اینترنتی نیز سمعک دلخواه خود را خریداری کنید. سایت های مختلفی در حال حاضر اقدام به فروش اینترنتی سمعک کرده اند که باید برای خرید اینترنتی انواع سمعک مثل خرید اینترنتی سمعک شارژی یا خرید اینترنتی سمعک جیبی از آگاهی کافی برخودار باشید. در ادامه به معرفی معیارهایی برای خرید اینترنتی سمعک می پردازیم.
قوانین خرید اینترنتی سمعک
- ارسال ادیوگرام (نوار گوش) و بررسی اولیه
- ارائه فقط سمعک های آماده و از پیش ساخته
- تجویز سمعک با قابلیت تنظیم از راه دور
ابتدا برای خرید اینترنتی سمعک شارژی باید ادیوگرام فرد برای سایت فروشنده فرستاده شود. سپس ارزیابی هایی صورت می گیرد و اگر امکان تنظیم سمک به صورت غیرحضوری با توجه به کم شنوایی وجود داشت؛ سمعک انتخاب و تنظیم شده و برای فرد فرستاده می شود. خرید پستی سمعک و یا خرید اینترنتی سمعک برای سمعک های ویژه ای که می توان از راه دور آن ها تنظیم و کنترل کرد روش مناسبی است.
سمعک از سه جزء اصلی تشکیل شده است.
میکروفون: صدا را از محیط دریافت میکند
تقویتکننده صدا یا آمپلیفایر: صدای دریافتی را تقویت میکند
بلندگو: صدای تقویتشده را به کانال گوش میفرستد

اجزای تشکیل دهنده سمعک
چه مشکلاتی باعث نیاز به سمعک گوش میشوند؟
در سه حالت ممکن است، شنوایی دچار اختلال شود:
آسیبدیدگی حسگرهای عصبی
در این نوع مشکل شنوایی، عصبهای حسیِ گوش درونی آسیب میبینند یا به هر دلیلی به خوبی عمل نمیکنند. صدماتی از این دست ممکن است بر اثر بیماری، کهولت سن، قرار گرفتن در معرض نویز، بعضی داروهای خاص یا مشکلات ژنتیکی رخ دهند.
مشکلات گوش بیرونی و میانی
ممکن است امواج صدا بنا به دلایلی نتوانند به کانال گوش و از آنجا به گوش میانی برسند. برای مثال ممکن است، جرم و ترشحات کانال گوش و یا مایعات (مثل آب) وارد گوش میانی و سد راه امواج صدا شوند. همچنین پاره شدن پرده گوش هم میتواند در شنوایی مشکل ایجاد کند. این دست مشکلات معمولا با راهحلهای دارویی و یا جراحی رفع میشوند.
ترکیبی از موارد اول و دوم باعث نیاز به سمعک گوش میشوند
در بدترین حالت احتمال دارد کسی دچار مشکلات مربوط به حسگرهای عصبی و گوش بیرونی و میانی شود. یعنی ترکیبی از مشکلاتی که در مورد اول و دوم گفته شد.
چه کسانی باید از سمعک استفاده کنند

سمعک برای ناشنوایان
هر یک از نشانههای زیر نمایانگر اختلال در شنوایی است و لازم است افراد از سمعک گوش استفاده نمایند.
اگر:
- دیگران به شما تذکر میدهند که با صدای خیلی بلندی صحبت میکنید (ولی خودتان حس نمیکنید).
- برای شنیدن صدای تلویزیون و رادیو، بیش از بقیهی افراد نیاز دارید صدا را زیاد کنید.
- برای شنیدن نیاز به تلاش مضاعف دارید.
- یکی از گوشهایتان بهتر از دیگری میشنود.
- صدایی ممتد مثل چکه کردن آب یا صدایی تیز یا سوتمانند میشنوید.
- در یک مکالمهی عادی حس میکنید دیگری دارد زیرلبی یا زیادی آرام صحبت میکند.
- زیاد پیش میآید که در مکانهای شلوغ و مکالمات جمعی از دیگران درخواست کنید حرفشان را تکرار کنند.
در صورت داشتن هر یک از نشانهها توصیه میشود که هر چه سریعتر به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه شود. در صورت لزوم پزشک شخص برای شخص سمعک گوش تجویز میکند.
پیشنهاد سایت مطالعه : عفونت گوش | علائم عفونت گوش + راه های تشخیص
انواع مختلف سمعک چیست؟

انواع سمعک
سمعک درون گوشی (ITE): تمام قطعات سمعک گوش درون یک پوشش کوچک قرار دارند که خود در ابتدای مجرای گوش (کانال گوش) گذاشته میشود. این نوع سمعکها از سمعک درون مجرایی (ITC) و سمعک تماما درون مجرایی (CIC) بزرگتر هستند و برای بعضیها استفادهشان راحتتر است.
سمعک درون مجرایی (ITC) و سمعک تماما درون مجرایی (CIC): این نوع سمعکها بسیار کوچک هستند و تماما یا تقریبا درون مجرای گوش جا میشوند. این سمعکها که کوچکترین گزینهی ممکن هستند زیبایی و برخی مزایای شنیداری را برای کاربر فراهم میکنند. با این حال ممکن است نگهداری، استفاده و تنظیم کردنشان برای بعضی افراد کمی سخت باشد.
سمعک پشت گوشی (BTE): بیشتر قطعات در یک پوشش پلاستیکی کوچک قرار دارند که خود پشت گوش قرار میگیرد. این قطعه به قالب پلاستیکی لالهی گوش یا لولهای شفاف متصل میشود.
در این نوع سمعک گوش ، قالب پلاستیکی لالهی گوش قابل تعویض است به همین دلیل معمولا برای کودکان استفاده میشود. زیرا گوش کودکان با رشدشان تغییر شکل میدهد.
سمعکهای پشت گوشی از استحکام نسبتا بیشتری برخوردار هستند و استفاده کردن، نگه داری و پاکیزه نگه داشتنشان آسان است.
سمعک پشت گوشی کوچک (Mini BTE): نوعی از سعمک پشت گوشی است که کمی کوچکتر و ظریفتر است. سمعک پشت گوشی کوچک پشت یا بالای لالهی گوش جا میگیرد. با یک لولهی باریک و تقریبا نامرئی به مجرای گوش وصل میشود.
امکانات اضافهی سمعکهای هوشمند
کاهش نویز: بعضی از انواع سمعک گوش میتوانند تا حد مناسبی نویز و صدای پسزمینه – و در بعضی مدلها حتی صدای باد – را کاهش دهند. این ویژگی به کاربر تجربهی شنیداری لذتبخشتری ارائه میدهد.
میکروفونهای جهتدار: با داشتن دو میکروفون، نه تنها در محیطهای شلوغ شنوایی بهبود مییابد، بلکه حس جهتیابی کاربر هم بهتر میشود.
باتریهای شارژشدنی: بعضی سمعکها باتری شارژی دارند. این ویژگی کاربر را از خرید و عوض کردن باتری بینیاز میکند.
تلهکویل (Telecoil): تلهکویل صدای محیط را تقریبا حذف میکند و به صورت متمرکز صدا را از بلندگوی تلفن – تلفنِ سازگار با سمعک گوش – دریافت میکند. این ویژگی در هنگام شنیدن صدا از بلندگو و باندهای دیگر (هنگام تماشای فیلم یا گوش دادن به موسیقی) هم تجربهی بهتری برای کاربر به وجود میآورد.
کنترل از راه دور: بعضی سمعکها همراه خود یک کنترل از راه دور دارند. همچنین ممکن است برخی مدلها نرم افزار موبایلی داشته باشند، در این صورت با استفاده از موبایل میتوان تنظیمات دلخواه را روی سمعک اجرا کرد. قابلیت کنترل از راه دور باعث میشود که برای اعمال تغییرات بر روی سمعک نیازی به در آوردن آن و دوباره پوشیدنش نباشد.
ورودی مستقیم صدا: این قابلیت اجازه میدهد سمعک گوش با کابل به کامپیوتر یا دستگاه پخش موسیقی وصل شده و مستقیما صدا را از بلندگویش پخش کند.
داشتن برنامههای مختلف: قبلتر گفتیم که برخی سمعکها میتوانند با استفاده از برنامهنویسی، تنظیمات مختلفی داشته باشند. بنابراین یک سمعک هوشمند میتواند چندین برنامه در خود داشته باشد که هرکدام با توجه به محیط، عملکردی متفاوت ارائه دهند.
پیشنهاد سایت مطالعه :درمان وزوز گوش | روش های قطعی وزوز گوش
تفاوت مدلهای آنالوگ و دیجیتال سمعک گوش چیست؟
در این مقاله به تفصیل در مورد سمعک هوشمند و ویژگیهای آن و تفاوت سمعک آنالوگ و دیجیتال توضیح داده شده است. این جا هم کمی با این دو نوع سمعک آشنا میشویم.
سمعک گوش آنالوگ تمام صداهایی که از محیط دریافت میکنند را به یک اندازه تقویت میکنند. برای مثال، وقتی در رستوران نشستهاید، صدای دوستانتان و صداهای اضافی (نویز) را به یک اندازه تقویت میکند. سمعکهای آنالوگ به مرور کمتر استفاده میشوند زیرا سمعکهای دیجیتال با تفاوت قیمت متناسب امکانات بهتر و رضایتبخشتری ارائه میدهند.
برخی از سمعکهای آنالوگ دارای ریزتراشهای کوچک هستند؛ این ریزتراشهها میتوانند برنامههای سادهای را اجرا کنند. با انجام برنامهنویسی برای روی ریزتراشهها تعیین میشود که در محیطهای مختلف صداها چگونه تقویت شوند. برای مثال تعیین میشود که صداها در محیط پر سروصدایی مثل ورزشگاه یا محیط آرامی مثل اتاق خواب چگونه و تا چه حدی تقویت شوند.
بنابراین برنامههای مختلفی روی ریزتراشه نوشته میشود تا در محیطهای مختلف، سمعک عملکرد متفاوتی داشته باشد. در سمعک گوش آنالوگ معمولا تغییر برنامه با توجه به محیط، توسط فشردن دکمهای یا با استفاده از کنترل از راه دور (Remote Control) انجام میشود.
سمعک گوش دیجیتال تمام ویژگیهایی که سمعکهای آنالوگِ قابل برنامهریزی داشتند را دارند. سمعک دیجیتال ابتدا صداهای دریافتشده از محیط را به سیگنالهای دیجیتال تبدیل میکند. آمپلیفایر و بخش پردازش صداهای گفتاری را تقویت و صداهایی مثل نویز یا سوت کشیدن را حذف یا تضعیف میکنند. سپس نمونهای مشابه صدای اصلی را تولید کرده و از طریق بلندگو به درون گوش میفرستند.
روشهای نگهداری از سمعک چیست؟

مراقبت از سمعک گوش
برای محافظت و همین طور حفظ رطوبت در مجرای گوش، ترشحاتی تولید میشوند. بهتر است تا جای ممکن به صورت منظم سمعک گوش خود را تمیز کنید تا در طولانیمدت ترشحات گوش به سمعک آسیب نزنند.
- با دستهای تمیز و گوش پاککن هرشب سمعک خود را پاک کنید.
- سمعک را زمان شستوشوی صورت یا استحمام نپوشید. زیرا ممکن است آب و کف به آن آسیب بزنند (البته برخی از سمعکها ضدآب هستند).
- سمعک خود را مواد پاککنندهی شیمیایی و الکل پاک نکنید.
- زمانی که سمعک را استفاده نمیکنید از گرما یا سرمای شدید دور نگه دارید. به طور کلی گرما یا سرمای زیاد برای قطعات الکترونیکی مناسب نیست. برای مثال در هوای خیلی سرد یا در کوهنوردی آن را در جیبتان نگذارید. سمعک را روی داشبورد خودرو در معرض گرمای آفتاب رها نکنید.
پیشنهاد سایت مطالعه :شنوایی سنجی | مراحل شنوایی سنجی را در این مقاله بخوانید
چگونه سمعک گوش را تمیز کنیم؟
قطعاتی که از هم جدا میشوند را جدا کنید. لولهی سمعک، قالب لالهی گوش و غیره را از هم جدا کرده تا بتوانید به تکتک پاکشان کنید. میتوانید از گوشپاککن، فرچهی نرم، پارچهی خشک و غیره استفاده کنید.
زمان پاک کردن میکروفون یا حفرههای سمعک، آن را طوری نگه دارید که قسمت موردنظر رو به پایین باشد. در این صورت همزمان با پاکسازی، ذرات خشکشده راحتتر به بیرون میریزند.
در انتها با یک تکه پارچهی خشک یا فرچهی نرم (یا مسواک) تمام سطوح سمعک گوش را پاک کنید.
بهتر است هنگام پاک کردن سمعک، باتریها را خارج کرده و تمیز کنید. همچنین محفظهی باتری را هم پاک کنید تا از ماندن هرگونه رطوبت یا جرم جلوگیری شود.
عادت کردن به استفاده از سمعک
سمعک درون گوش یا بر روی گوش قرار میگیرد. و به هر حال یک جسم خارجی است. کاملا قابل درک است که عادت کردن به سمعک کمی طول میکشد.
با در نظر داشتن بعضی نکات عادت کردن به سمعک کمی راحتتر میشود:
- سمعک میتواند تا حد زیادی شنوایی را بهبود بخشد. اما با فناوریهای پیشرفتهی امروزی هم سمعک نمیتواند برای کاربر همان تجربهای را ایجاد کند که با داشتن شنوایی سالم محقق میشد.
- عادت کردن به سمعک کمی طول میکشد. هر چه بیشتر استفاده کنید، زودتر به آن عادت میکنید. وقتی به سمعک عادت کنید، متوجه بودن یا نبودنش در گوش نمیشوید.
- سمعکها در محیطهای شنیداری متفاوت (کتابخانهی ساکت یا مهمانی شلوغ) عملکرد متفاوتی ارائه میدهند. سعی کنید از سمعک در محیطهای مختلف استفاده کنید تا به کارکردش در شرایط مختلف عادت کنید.
جمعبندی
در این مقاله با ساختار کلی سمعک گوش ، عواملی که ممکن است باعث ضعف شنوایی شوند، نشانههای ضعف در شنوایی، انواع مختلف سمعک، امکانات اضافه و اختیاری سمعکها، تفاوت سمعک آنالوگ و دیجیتال، روشهای نگهداری از سمعک و پاک کردن آن آشنا شدیم.
شنوایی یکی از نعمات ارزشمند است. در صورت داشتن هر گونه مشکل – حتی کوچک – در شنوایی توصیه میشود که هر چه زودتر به یک متخصص (پزشک گوش و حلق و بینی) مراجعه شود. با اقدام به موقع از پیشرفت و حاد شدن مشکل جلوگیری میشود.
با توجه به نیاز خود و توصیهی پزشک اگر نیاز به استفاده از سمعک گوش داشتید، سمعک مهرآذین میتواند گزینههای مناسبی را برای خرید سمعک در اختیارتان قرار دهد.
پیشنهاد سایت مطالعه : قارچ گوش | درمان قارچ گوش
سلام
خرید سمعک در اهواز در این کلینک فروخته می شود
پیشنهاد می شود برای خرید سمعک به این کلینک مراجعه کنید
بله برای اطلاعات کلی در مورد خرید سمعک این مطلب را بخوانید